Прогноз на 12 вересня: Укренерго та ДТЕК зробили заяву про ситуацію в енергетиці.

Заява Укренерго та ДТЕК щодо енергетики
Заява Укренерго та ДТЕК щодо енергетики

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила, що 12 вересня 2024 року не буде обмежень у електропостачанні. У своєму зверненні від 11 вересня компанія закликала споживачів берегти електроенергію, особливо з 18:00 до 22:00, і уникати користування кількома потужними електроприладами одночасно.

Укренерго закликає споживачів берегти електроенергію, особливо у вечірні години пік з 18:00 до 22:00. Компанія рекомендує уникати одночасного користування кількома потужними електроприладами протягом цього періоду.

Компанія DTEK також підтвердила, що 12 вересня відбудеться без жодних відключень електрики. Вони також зобов'язалися інформувати про будь-які зміни через свій телеграм-канал.

Варто зазначити, що споживання електроенергії в Україні продовжує зростати. Станом на 9:30 11 вересня рівень споживання був на 2,2% вищим, ніж в той же час 10 вересня. Максимальне споживання електрики попереднього дня зафіксовано ввечері на рівні, подібному до 9 вересня.

Укренерго нагадує, що українська енергетична система все ще відновлюється після дев'яти масованих кібератак і в ній є дефіцит потужності. Продовжуються аварійні та планові ремонти на енергооб'єктах.

Щодо імпорту електроенергії, він здійснюватиметься з Румунії, Польщі, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 17 646 МВт*год, з максимальною потужністю до 1595 МВт в окремі години. Експорт електроенергії не передбачається.

Станом на ранок 11 вересня через бойові дії та інші причини повністю або частково знеструмлені 530 населених пунктів. Також зафіксовано нові випадки знеструмлення у Донецькій і Харківській областях через збройний конфлікт, у Запорізькій області через негоду та в Запорізькій та Чернігівській областях з технічних причин.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua