Прокуратура США стверджує, що Трамп "вдавався до злочинів" для втримання влади у 2020 році.

Трамп підозрюється у злочинах для утримання влади
Трамп підозрюється у злочинах для утримання влади

Трамп намагався скасувати вибори 2020 року - судові документи

За новопублікованими судовими документами, Дональд Трамп спеціально висував неправдиві звинувачення про фальсифікацію голосів та злочини, з метою скасування виборів 2020 року.

"Хоча обвинувачений був чинним президентом на момент змови, його схема фактично була приватною. Після того, як він програв вибори 2020 року, він вчинив злочини, щоб спробувати залишитися при владі", - зазначено в позові команди спеціального прокурора Джека Сміта.

Документи також стверджують, що Трамп "заклав основу" для відхилення результатів виборів до їх остаточного підрахунку. Він наказав своїм радникам оголосити свою перемогу до завершення підрахунку голосів та прогнозування результатів.

Також в документах зазначено, що після виборів радники Трампа спробували спровокувати хаос у підрахунку голосів. Навіть один з його прихильників був повідомлений, що результати на виборчій дільниці в Мічигані на користь Джо Байдена є точними, але він відповів, що треба знайти причину, через яку це не так, та подати позов.

Трамп також заявляв про шахрайство, навіть знаючи, що це неправда. Він же називав звинувачення свого адвоката "безглуздими" і посилався на серіал "Зоряний шлях".

Прокурори також підтверджують, що Трамп використовував свій акаунт у Twitter для розповсюдження неправдивих заяв про фальсифікацію виборів, нападів на "правдомовців", які висловлювали його поразку, а також закликав своїх прихильників приїхати до Вашингтона 6 січня 2021 року, коли відбулася спроба штурму Капітолію.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua