Путін платить своїм військам за напад на Україну більше, ніж за оборону Росії.

Плата Путіна своїм військам за напад на Україну
Плата Путіна своїм військам за напад на Україну

Українські війська в Курській області отримують менше коштів, ніж ті, хто бере участь у війні на території України. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

Учасники так званої "контртерористичної операції" отримують всього 100 тис. рублів при пораненні, тоді як військові, які беруть участь у "спеціальній воєнній операції", отримують 3 млн рублів.

За смерть на території України російського військовослужбовця платять 5 млн рублів, а за загибель на "контртерористичній операції" - 600 тис. рублів.

Коваленко зауважив, що учасники "контртерористичної операції" в Курській області не отримують статусу ветеранів бойових дій, який дає певні пільги та соціальні гарантії.

Керівник Центру написав, що режим Путіна економить на війні і погіршує життя військових, особливо тих, хто воює на території України.

Інші подробиці

На підконтрольній Україні території Курської області було створено військову комендатуру, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. ЗСУ взяли під контроль 82 населених пункти і просунулись на 35 км, контролюючи понад 1000 квадратних кілометрів території РФ.

Президент України Володимир Зеленський розглянув ситуацію на фронті Донеччині, Курському напрямку та ракетну програму України під час зустрічі з головнокомандувачем ЗСУ.

Директор Інституту української мови, професор Павло Гриценко показав карту, на якій Курщина, Білгородщина, Кубань та Воронеж є українськими землями.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua