Рахункова палата розкрила схему із реєстрацією пенсіонерів.

Схема пенсійної реєстрації розкрита Рахунковою палатою
Схема пенсійної реєстрації розкрита Рахунковою палатою

Згідно з аудитом Рахункової палати, навантаження на Пенсійний фонд зросло. На кожну тисячу платників ЄСВ припадало вже 945 пенсіонерів.

Голова Рахункової палати Ольга Піщанська повідомила, що аудит показав наявність законодавчих прогалин, які дозволяють отримувати пенсії у підвищених розмірах.

"Існують законодавчі прогалини, що створюють умови для отримання пенсій у підвищених розмірах, зокрема, пенсіонерам, що були військовослужбовцями силових структур та особам, які проживають у радіоактивно забрудненій місцевості", - повідомила вона.

Це призвело до додаткового навантаження в розмірі 66,5 млрд грн на рік на бюджет ПФУ, вказала Піщанська.

"Крім того, перелік зон радіоактивного забруднення давно застарів, а випадки реєстрації до 30 пенсіонерів за однією адресою на цих територіях не є поодинокими", - зазначила голова Рахункової палати.

Також Піщанська відзначила, що борги підприємств, установ і організацій перед Пенсійним фондом зросли до 50,3 млрд грн під час воєнного стану. Це сталося при скороченні чисельності найманих працівників, а прогнозні показники зростання фонду оплати праці не виконалися.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua