Reuters: Україна та Росія готують обмін 115 полоненими.

Україна та Росія обміняли полоненими
Україна та Росія обміняли полоненими

Україна та Росія планують сьогодні, 24 серпня, обміняти 115 полоненими за посередництва Об'єднаних Арабських Еміратів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву еміратського чиновника.

Зазначається, що це буде перший обмін полоненими між країнами після початку наступу українських військових у Курській області 6 серпня.

Російське пропагандистське агентство ТАСС підтвердило обмін полоненими.

РФ повернула з підконтрольної Києву території 115 російських військових, які потрапили в полон на курскому напрямку, натомість передані 115 полонених ЗСУ, повідомляє міноборони

Українська сторона наразі офіційно інформацію не коментувала.

Нагадаємо, минулого тижня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що найближчим часом обміну полоненими у форматі "всіх на всіх" із Російською Федерацією не відбудеться. Натомість українська сторона робить усе можливе, щоб великі обміни полоненими відбулися.

Раніше Лубінець провів розмову із російською уповноваженою з прав людини Тетяною Москальковою щодо обміну полоненими на тлі просування ЗСУ в Курській області.

До слова, Україна із російського полону передусім планує повертати важко поранених, жінок і тих, хто перебуває в полоні вже довгий час та воїнів з "Азовсталі".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua