Режисерка фільму «Росіяни на війні» потрапила до «чорного списку» Мінкульту.

Режисерка фільму «Росіяни на війні»
Режисерка фільму «Росіяни на війні»

Україна занесла до "чорного списку" режисерку фільму "Росіяни на війні"

Екс-працівницю пропагандистського каналу "Russia Today", режисерку фільму "Росіяни на війні" Анастасію Трофімову внесено до "чорного списку" Міністерства культури та стратегічних комунікацій України. Про це повідомили в пресслужбі міністерства.

Анастасія Трофімова стала 233-ю особою, яка загрожує національній безпеці України, згідно з опублікованим переліком Міністерства культури та стратегічних комунікацій України.

Міністерство культури та стратегічних комунікацій України протистоїть будь-яким спробам використання мистецтва як інструменту російської пропаганди. Випадки, подібні до діяльності Трофімової, є частиною ширшої інформаційної війни, яку веде російська федерація, намагаючись виправдати свою агресію через культуру та медіа. Ми боремося з просуванням фальшивих наративів і маніпуляцій, які намагаються підмінити правду та зняти відповідальність з агресора. Україна послідовно працює над тим, щоб російська пропаганда не змогла проникнути на культурні майданчики як всередині країни, так і за її межами, захищаючи правду про війну та свободу, - заявив очільник міністерства Микола Точицький.

Канадська медіаорганізація TVO (TV Ontario), яка фінансувала виробництво фільму "Росіяни на війні" російської режисерки Анастасії Трофімової, вирішила не демонструвати його.

Київ висловив протест проти показу фільму "Росіяни на війні" на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. Про це повідомив генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко. Українська громада Канади провела в Торонто протест з вимогою скасувати показ російського пропагандистського фільму.

Держагентство України з питань кіно засудило показ фільму, назвавши його "завуальованою російською пропагандою".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua