РФ скаржиться на атаку БпЛА у кількох областях, під ударом – Москва.

Атака російського безпілотника біля Москви
Атака російського безпілотника біля Москви

У ніч на 1 вересня відбулися атаки безпілотників на деякі російські області, включаючи Москву. Російські ЗМІ повідомляють про це.

Області, які були атаковані безпілотниками, включають Московську, Рязанську, Тульську, Воронезьку, Липецьку, Брянську, Білгородську та Курську області РФ. Мешканці Калузької та Орловської областей також повідомили про вибухи.

Мер Москви, Сергій Собянін, заявив, що столицю атакували безпілотники. За його словами, було збито п'ять безпілотників. Місцями збиття включали Подольськ, Ступіно, Одинцовський район та Ленінський округ.

З одного з безпілотників було здійснено атаку на Каширу, розташовану в Московській області. Місцеві жителі повідомляють, що було атаковано Каширську ГРЕС, але ця інформація ще не підтверджена.

У той же час, вночі 1 вересня, московський аеропорт "Внуково" ввів тимчасові обмеження на виліт та посадку літаків.

Згідно з даними онлайн-табло аеропорту, три рейси на виліт та дев'ять рейсів на приліт було затримано, а один було скасовано, повідомляють російські ЗМІ.

Губернатори ще семи областей Росії також повідомили про збиття безпілотників.

Губернатор Рязанської області написав, що БПЛА було знищено силами ППО Міноборони. Немає постраждалих, але деталі щодо матеріальних збитків уточнюються.

Тульське обласне міністерство з питань регіональної безпеки також повідомило про збиття трьох БПЛА над Тульською областю. Поки немає інформації про пошкодження або постраждалих.

Губернатор Брянської області повідомив про виявлення та знищення 14 безпілотних літальних апаратів. Немає постраждалих або руйнувань. Оперативні та екстрені служби продовжують працювати.

Губернатор Воронезької області також заявив про знищення безпілотників, але не назвав їх кількості.

За його словами, "БПЛА були пригнічені в Грязінському, Липецькому та Становлянському районах. БПЛА було знищено над промисловою зоною в Липецьку. Немає жертв та постраждалих", – заявив губернатор Липецької області.

Губернатор Білгородської області повідомив, що російська ППО спрацювала над Білгородом та районом. Кілька повітряних цілей були нібито збиті над містом.

Очільник Курської області повідомив, що ППО працює над Курською областю. Було нібито збито два українські БПЛА літакового типу.

Нагадаємо, Міноборони Росії заявило 21 серпня про збиття 45 безпілотників на території країни, включаючи 11 над Московською областю. Мер Москви Сергій Собянін назвав цей інцидент однією з найбільших спроб атаки на столицю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua