Різниця майже втричі: як змінилися ціни на курку та свинину у супермаркетах.

Курка і свинина: цінова різниця в супермаркетах
Курка і свинина: цінова різниця в супермаркетах

Аналіз цінової політики м'ясного ринку в Україні

За даними порталу Мінфін, український м'ясний ринок оцінюється станом на 13 грудня 2024 року. Аналіз показав, що в продажі курятини та свинини існує декілька цінових сегментів.

Куряче філе залишається продуктом преміум-класу і має середню ціну 174,00 грн за кілограм. Наприклад, мережа Megamarket пропонує своє фірмове філе "Наша Ряба" за 242,00 грн за кілограм.

Ціни на різні частини курки також варіюються. Курячі гомілки в середньому коштують 78,00 грн за кілограм, у той час як цілі курячі тушки мають ціну близько 85,60 грн. Але фірмовий продукт "Наша Ряба" трохи дорожчий.

Ціни на свинину та сало

На ринку свинини також спостерігається складна цінова структура. Найдорожчою частиною є шийна частина, середня ціна якої становить 284,55 грн за кілограм. Мережі Auchan та Novus пропонують ці продукти за преміальні ціни.

Порівняльний аналіз цін на листопад 2024 року свідчить про стабільність м'ясного ринку. Куряче філе продовжує бути продуктом преміум-класу, а свинина зберігає стійку цінову позицію у різних магазинах.

Наближаючись до Нового року та Різдва, не забудьте про необхідні м'ясні продукти.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua