Різниця в 60 кг. На Олімпіаді в дзюдо відбулася унікальна сутичка.

Унiкальна сутичка на Олiмпiадi в дзюдо
Унiкальна сутичка на Олiмпiадi в дзюдо

Сьогодні відбудеться остання серія змагань з дзюдо на Олімпіаді. Особливістю цих змагань є те, що вони проводяться у командному форматі, де перемагає та команда, яка першою набере 4 перемоги. Закриватиме програму змагань змішаний командний турнір, де чинними олімпійськими чемпіонами є збірна Франції.

У змаганнях беруть участь спортсмени вагових категорій до 48-57 кілограмів у жінок та до 60-73 кілограмів у чоловіків (найлегший дивізіон), до 57-70 кілограмів у жінок та до 73-90 кілограмів у чоловіків (середній дивізіон) та до 70-78 та понад 78 кілограмів у жінок та до 90-100 та понад 100 кілограмів у чоловіків (найважчий дивізіон). Це означає, що можуть зійтися спортсмени з великою різницею у вазі.

На змаганнях змешаної командної першості між Францією та Південною Кореєю сталася несподівана ситуація. У п'ятому матчі корейці викликали на поєдинок представника середнього дивізіону, в той час як французи виставили на поєдинок свого найсильнішого спортсмена, олімпійського чемпіона з вагової категорії понад 100 кілограмів. Поєдинок між ними тривав близько 90 секунд і закінчився перемогою француза.

Франція пройшла до фіналу, де зустрінеться з Японією, а Південна Корея боротиметься за бронзу з Німеччиною.

Нагадаємо, що на Олімпіаді у Парижі першу медаль для України здобула Ольга Харлан.

Олімпіада-2024. Медальний залік


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua