Росія арештувала командира штурмового загону, який воював на сході України: причина.

Командир штурмового загону арештований в Росії
Командир штурмового загону арештований в Росії

У Росії затримали командира штурмового загону 110-ї мотострілецької бригади Володимира Новікова, який брав участь у бойових діях в Україні. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Згідно з звітом, 13 вересня відбулася арешт командира штурмового загону Володимира Новікова. Російська акторка Яна Попловська опублікувала звернення до міністра оборони Росії Андрія Бєлоусова, у якому просить повернути Новікова на фронт. Вона зазначила, що він відіграв важливу роль у захопленні Авдіївки та Красногорівки і має три державні ордени за мужність.

Офіційні представники Росії поки що не підтверджують арешт Новікова, а міністр оборони Андрій Бєлоусов не відповідає на звернення.

За даними звіту, прихильники Новікова твердять, що його заарештували після того, як він спробував зупинити постачання наркотиків від чеченців до окупантів. Інші блогери вважають, що командування РФ було незадоволене ініціативами Новікова щодо навчання російських солдатів.

Аналітики зазначають, що раніше в Росії звільняли та арештовували деяких популярних та результативних командирів, які висловлювали занепокоєння стосовно ходу російських операцій та постійних проблем.

Раніше Кремль заарештував начальника бронетанкової служби Центрального військового округу ще 18 вересня за підозрою в отриманні великого хабаря.

Наприкінці серпня в Росії також заарештували колишнього заступника міністра оборони РФ Павла Попова за підозрою в шахрайстві. Він може отримати до 10 років ув'язнення. Син Попова, Роман, два роки торгував військовою формою та амуніцією через інтернет.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua