Росія хоче миру не відповідно до положень статуту ООН, а по поняттям бандитського Петербургу.

Росія бреше миром унесеного ООН
Росія бреше миром унесеного ООН

Росія відмовляється брати участь у другому саміті миру, який має відбутися у листопаді 2024 року. Таку заяву зробила речниця МЗС РФ Марія Захарова. Вона стверджує, що "бюргенштокський процес", в рамках якого проходить цей саміт, не сприяє вирішенню конфлікту. Захарова вважає, що цей саміт має на меті розповсюдити "формулу Зеленського" як основу для врегулювання конфлікту та зберегти підтримку світової спільноти.

Москва заявляє, що вона не відмовляється від політико-дипломатичного шляху врегулювання кризи, але готова обговорювати серйозні пропозиції, які враховують ситуацію на місцевості та геополітичні реалії. Прес-секретар МЗС РФ зазначає, що справедливе і стійке врегулювання конфлікту неможливе без участі Росії та без врахування її інтересів.

Адміністрація президента України запропонувала Росії взяти участь у другому саміті миру та ознайомитися з "планом перемоги". Відмова Росії від участі у цьому саміті свідчить про її намір продовжити війну. Президент України Володимир Зеленський закликав усі країни долучитися до Києва у цьому процесі та дотримуватися Статуту ООН.

У відповідь на ці заяви Росія заявила, що її неможливо примусити до миру. Речник Кремля висловив переконання, що Росія підтримує мир, але за умови забезпечення своєї безпеки. Речник Кремля вважає позицію України помилковою.

Президент Фінляндії Александр Стубб пропонує виключити Росію з органів ООН через порушення Статуту організації та загрозу для міжнародного співтовариства.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua