Росія, Іран та Китай можуть використати ШІ для впливу на вибори в США - ЗМІ.

Росія, Іран, Китай, ШІ, вплив на вибори
Росія, Іран, Китай, ШІ, вплив на вибори

Росія, Іран і Китай можуть використати штучний інтелект для впливу на президентські вибори у США, за даними Міністерства внутрішньої безпеки

США, згідно з оцінкою загроз, сталкиваються з ростущою загрозою втручання Росії, Ірану та Китаю у президентські вибори. За допомогою штучного інтелекту, вони намагаються вплинути на результати цих виборів. Інформація про це міститься у звіті Міністерства внутрішньої безпеки, опублікованого агентством Reuters.

Російські "агенти впливу" збільшували свою інформаційну кампанію, поширюючи історії про мігрантів, що намагаються потрапити до США, з метою створення напруженості і ворожнечі. Вони також використовували штучний інтелект для створення підроблених американських ЗМІ.
Іранські суб'єкти зміцнювали свої зусилля щодо іноземного втручання. Вони навіть просували себе як активістів в інтернеті для посилення протестів через конфлікт у Газі.

За звітом Міністерства внутрішньої безпеки, Росія, Іран і Китай будуть використовувати різні методи, щоб підривати довіру до демократичних інститутів США та соціальний взаємозв'язок у країні.

Звіт також попереджає про серйозну загрозу внутрішніх екстремістів для виборів. Кандидат у президенти Дональд Трамп вже був об'єктом двох можливих замахів.

Внутрішні екстремісти можуть намагатися застосувати насильство з метою посіяти страх серед виборців, кандидатів та працівників виборчих комісій та порушити виборчий процес.

Особливе небезпечне становлять одиночні злочинці або невеликі групи, що мотивовані расовими, релігійними або антиурядовими поглядами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua