Росія отримала від Ірану ракети без пускових установок: чи це проблема для окупантів.

Ракети без пускових установок: проблема для окупантів?
Ракети без пускових установок: проблема для окупантів?

Росія може виготовляти ракети Fath-360 без участі Ірану, але передані їй ракети були без пускових установок. За інформацією видання Defense Express, Іран використовує вантажівки основного національного виробника Saipa Diesel для запуску цих ракет. Це може становити проблему для Росії, яка може поставити питання щодо надійності та обслуговування таких транспортних засобів.

“У Росії це не є великою проблемою, але все ж має сенс. Росія може встановити ракети Fath-360 на своїх власних шасі, таких як “Урал” чи “КамАЗ”. Пусковий механізм не є складним”, - пише видання.

За даними Defense Express, ракети Fath-360 можуть бути встановлені на шасі “Урал” чи “КамАЗ” і не потребують складного пускового механізму.

“Перша версія ракети Fath-360 поки без пускових контейнерів використовує направляючу, запозичену від Fateh-110. Це не дивно, оскільки Fath-360 є зменшеною копією Fateh-110, яка в свою чергу має коріння в радянській розробці «Луна-М» 60-х років”, - пояснює видання.

Велика Британія та США висловлюють занепокоєння, що Росія може передати Ірану ядерні секрети в обмін на ракети для війни проти України.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Іран передав Росії балістичні ракети для атаки на Україну. Росія вже отримала партії цих ракет і планує використовувати їх протягом кількох тижнів.

Також Європейський Союз отримав підтвердження про поставки балістичних ракет Іраном до Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua