Росія вигадала спосіб, як захистити свої розвідувальні дрони (фото).

Російські розвідувальні дрони в захисних обтічниках
Російські розвідувальні дрони в захисних обтічниках

Російські окупанти стали встановлювати камери заднього огляду на своїх безпілотниках, щоб виявляти українські FPV-дрони. За два тижні ця нова технологія вже була реалізована. Перший випадок використання такої камери був помічений після того, як один із безпілотників був збитий українськими військовими.

На фото збитого безпілотника, з ймовірністю, моделі Zala 421, видно маленьку камеру, приєднану до спеціального пристрою російського виробництва з антенами. Вона допомагає виявляти українські FPV-дрони та уникати атаки.

Проте такі безпілотники не можуть виконувати складні маневри, хоча мають технічні нововведення. Тому одним із способів уникнення атаки може бути збільшення швидкості.

«Загальна ефективність такого рішення залишається під питанням. Однак сам факт того, що ворог досить швидко перейшов до практичної реалізації засобів протидії зенітним FPV-дронам, заслуговує на увагу. І, очевидно, перелік контрзаходів буде зростати. Наприклад, ворог може спробувати встановлювати на свої безпілотники невеликі засоби РЕБ», - прогнозує Бескрестнов.

Російська Федерація витрачає близько $1,2 млрд щомісяця на виробництво ракет. З них $1,1 млрд йде на виробництво ракет, а лише приблизно $100 млн - на дрони.

Також варто зазначити, що президент України Володимир Зеленський заявив, що російські заводи, які виробляють військову техніку і зброю, збільшують своє виробництво, обходячи санкції.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua