Росія заочно засудила кінопродюсера Роднянського за «фейки» про армію.

Кінопродюсер Роднянський засуджений за фейки
Кінопродюсер Роднянський засуджений за фейки

Продюсеру Олександру Роднянському призначили восьмох з половиною років ув'язнення. Московський суд визнав його винним у поширенні антивоєнних "фейків" про російську армію з мотивів політичної ненависті. Про це повідомляє портал "Медіазона".

Справа проти Роднянського ґрунтувалася на чотирьох публікаціях з антивоєнним змістом. Прокурор вимагав 9,5 року позбавлення волі для продюсера, але сам Роднянський відмовився сприяти своєму адвокатові у судових процесах.

Олександр Роднянський народився в Києві і відомий як продюсер, пов'язаний з телекомпанією "1+1". Протягом 20 років він був однією з найвпливовіших осіб в російській кіноіндустрії. Однак після розпочаття російської агресії в Україні він покинув Росію і відверто виступав проти війни. У жовтні 2022 року Роднянського було оголошено "іноземним агентом" російським Міністерством юстиції.

Нагадаємо, що Басманний районний суд Москви заарештував Олександра Роднянського поза судом у справі про розповсюдження "фейків" щодо російської армії за статтею 207.3 Кримінального кодексу РФ.

У листопаді минулого року на Роднянського подав донос до російських правоохоронних органів відомий режисер, прізвище якого не розголошується. Роднянський, який довгий час жив та працював в Росії, заявив, що в Москві почалися масові допити.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua