Росіяни обстрілюють населені пункти Курщини, де немає ЗСУ.

Обстріл населених пунктів Курщини Росіянами без ЗСУ
Обстріл населених пунктів Курщини Росіянами без ЗСУ

В Курській області російські військові продовжують обстрілювати жителів, хоча там немає українських військових. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" Вадим Мисник.

«Місцеве населення не розуміє, чому їх обстрілюють (росіяни), бо українських військових навіть поруч немає. Але місцеві страждають, їм доводиться приховуватися по підвалах декілька годин і навіть пів доби проводити там», - сказав Мисник.

Також речник додав, що Збройні сили України надають мешканцям Курщини, які перебувають під контролем, продукти харчування, воду та ліки.

«Все це залежить від військових, оскільки ми дотримуємося всіх міжнародних гуманітарних стандартів і забезпечуємо місцеве населення необхідним», - підкреслив Мисник.

Згідно з ексдиректором Центрального розвідувального управління США, генералом Девідом Петреусом, Курська операція ударила по авторитету Кремля та показала слабкість та нездатність російських сил. ЗСУ розмістили у Курській області чотири бригади, що було несподіваним для росіян навіть при сучасному стеженні.

Раніше президент України Володимир Зеленський зазначив, що остаточні результати Курської операції ще рано оцінювати, проте деякі досягнення вже очевидні.

Речник комендатури Збройних сил України в Суджі Олексій Дмитрашківський повідомив, що Росія відмовляється допомагати своїм громадянам, які залишились у Курській області, через що місцеві жителі звертаються за допомогою до комендатури Сил оборони.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua