Росіяни заявили про атаку на Курську АЕС: Центр протидії дезінформації вніс ясність.

Атака на Курську АЕС
Атака на Курську АЕС

Росія заявила про атаку на Курську АЕС, але це брехня

Сьогодні, 3 жовтня, російські ЗМІ повідомили про те, що Курська атомна електростанція була атакована. Проте, за словами голови Центру протидії дезінформації Андрія Коваленка, ця інформація є неправдивою.

За словами Коваленка, російські ЗМІ поширили неправдиву інформацію про удар по Курській АЕС з використанням системи HIMARS. Ясно, що ніхто не атакував електростанцію, це не має жодного сенсу. Росіяни показали пожежу, яка виникла в Курчатові, і на відео був вибух на землі. Але це не має нічого спільного з атакою на Курську АЕС – вона знаходиться далеко від цього місця. Немає жодних доказів атаки на електростанцію", - йдеться у заяві Андрія Коваленка.

Російські ЗМІ повідомляють, що Курська АЕС працює в звичайному режимі, а радіаційний фон є нормальним. Також повідомляється, що в районі Курчатова був збитий безпілотний літальний апарат. За словами губернатора Курської області, у результаті падіння безпілотника сталися вибухи в економічній інфраструктурі, які не мають відношення до Курської АЕС.

Нагадаємо, російські військові готуються до захисту Курської АЕС через наближення Збройних Сил України. Цю інформацію повідомляють російські ЗМІ. За даними журналістів, російські силовики перекрили під'їзди до Курської атомної електростанції.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua