Розстріл українських військових на Курщині: батьки впізнали сина на відео .

Український військовий на полі бою
Український військовий на полі бою

10 жовтня 2024 року у мережі з'явилося відео, на якому показано страту 9 українських військовополонених. Батьки одного з них впізнали свого сина за його одягом. Про це повідомляє «Суспільне».

10 жовтня аналітики Deep State інформували про страту дев'яти українських військовослужбовців. Батьки Оксана Голубенко та її чоловік розпізнали свого сина Руслана на цьому відео, побачивши його одяг. 

Сина на кадрі з відео мати впізнала за білизною та шкарпетками.

«За тією білизною, що я купляла йому на море. І ще я знала інформацію, що у нього прострелене плече, і там його видно», розповіла мама українського військовослужбовця. 

А вже 16 жовтня батьки отримали повідомлення, що їх сина зникло безвісти біля села Толстий Луг в Курській області.

«Мамулечко, буду прориватися зараз, давай». Це останнє голосове повідомлення від нього. Я написала йому: «Хай Бог береже», але він вже не відповів», розповіла мати.

Хто був Руслан Голубенко?

Руслан Голубенко був військовослужбовцем Першої окремої танкової Сіверської бригади на позивний «Руха». Він був командиром розвідувального відділення і працював з дронами. У 2021 році він підписав контракт із ЗСУ. Він брав участь у обороні Чернігова під час повномасштабного вторгнення, а потім воював на сході України. 

Росіяни прорвали українську оборону

Нагадаємо, росіяни прорвали українську оборону в одному з населених пунктів Курської області, потрапили в тил і суперництвували з групою операторів дронів. У результаті жорсткого бою українські воїни загинули. Про це заявив мер Генічеська, доброволець 24ОШБ «Айдар» Станіслав Бунятов Осман, коментуючи інформацію про те, що пілоти дронів нібито стали в полон. Бунятов наголосив, що проєкт DeepState опублікував неточну інформацію про цей випадок. Пілоти загинули в ході бою, а не стали в полон.

Порушення Женевської конвенції

На тлі повідомлень про можливу страту українських військових, омбудсмен Дмитро Лубінець направив листи до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, зазначивши, що такі дії порушують Женевську конвенцію.

Раніше стало відомо, що окупанти вчергове порушили правила та звичаї ведення війни, розстрілявши дев'ятьох українських військових на Курщині.

Також уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) щодо можливої страти 16 українських військовополонених на Покровському напрямку. 

До речі, незалежна міжнародна комісія ООН, яка розслідує порушення в Україні, знайшла нові докази катувань російськими окупантами українських цивільних та військовополонених на окупованих територіях України та в Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua