Розвідка підтвердила пошкодження літака Ту-22М3 на російському аеродромі.

Пошкоджений літак Ту-22М3 на аеродромі
Пошкоджений літак Ту-22М3 на аеродромі

Стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 пошкоджений на російському аеродромі

Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило, що стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3 був пошкоджений на аеродромі "Оленья" у Росії. За словами представника ГУР Андрія Юсова, факт ураження і пошкодження літака підтверджений.

«Ми не коментуємо що і куди, але верховний головнокомандувач відзначив далекобійність, зрозуміло, що напрямок тут вгадати не важко. Що стосується факту: так, ми підтверджуємо факт ураження. Щось влучило кудись. І так можемо підтвердити факт ураження і пошкодження стратегічного бомбардувальника», - сказав Андрій Юсов.

Українська розвідка зазначила, що це пошкодження має велике значення, оскільки Росія не може виробляти нову техніку цього типу.

«Це те, що могла виробляти радянський союз, і саме тому вони намагаються їх так далеко ховати», - пояснив Андрій Юсов.

Українська розвідка здійснила атаку дронами на нафтопереробний завод у Рязані і три військові аеродроми РФ вночі та вранці 27 липня. Аеродроми, які були атаковані, знаходяться в Мурманській області, Саратовській області і Рязанській області.

Попередньо було повідомлено, що пошкодження літаків Іл-76 сталося через використання неякісних підшипників у колесах, що призвело до їх виходу з ладу та призупинення експлуатації.

Нагадаємо, що винищувач Су-34 розбився у Волгоградській області під час навчально-тренувального польоту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua