Розвідка прокоментувала ліквідацію загону «вагнерівців» у Малі.

Ліквідація загону «вагнерівців» в Малі
Ліквідація загону «вагнерівців» в Малі

Українська розвідка продовжує боротьбу проти російських найманців "Вагнера" в Африці

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про продовження успішних дій проти російських воєнних злочинців з угрупування "Вагнер" в Африці. Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов.

За словами Юсова, отримано необхідну інформацію, яка допомогла провести успішну воєнну операцію проти російських найманців. Деталі поки не розголошуються.

Про деталі ми безумовно не будемо наразі говорити, продовження буде.

Юсов підкреслив, що "вагнерівці" стали активні на африканському напрямку та в інших країнах.

Своїми найманцями вони намагаються впливати на геополітичну та економічну ситуацію, змінювати або підтримувати режими урядів. Проте, Росія втрачає свій попередній потенціал, тому її замовлень на найманців буде менше.

Нагадаємо, що туарегівський повстанський рух CSP-PSD здійснив успішну атаку на російських найманців та малійську хунту в місті Тінзауатен, Малі. Під час двохденних боїв повстанці взяли під контроль бронетехніку та інші військові об'єкти. Серед загиблих бойовиків був адміністратор пропагандистського Telegram-каналу "Grey Zone".

Також в Малі група бойовиків CSP-DPA знищила два гелікоптери приватної військової компанії "Вагнер".

Варто зазначити, що росіяни набирають українців для бійки в Африці у черговому найманому загоні "Вагнер". Вони пропонують зарплату у розмірі 240 тис. рублів за підписання контракту на шість місяців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua