Буде смачно і ситно: п'ять варіантів страв на вечерю.
5 страв, які точно сподобаються
Кожна господиня та господар хочуть нагодувати близьких смачною і ситною вечерею. І щовечора виникає питання, що ж такого приготувати, аби рідні лишилися задоволеними.
П'ять ідей страв, які точно сподобаються, пропонує "С".
Свинячі стейки з яблуками
Для приготування цієї ситної страви краще обрати міцні і кисло-солодкі яблука.
Інгредієнти:
- біле вино - 50 мл;
- сіль, перець на смак;
- великі яблука - два штуки;
- цукор - одна столова ложка;
- мелений імбир на кінчику ножа;
- свинина (стейки) - чотири штуки;
- рослинна олія - дві столові ложки;
- лимонний сік - одна столова ложка.
Спосіб приготування:
- Очистьте яблука від шкірки і серцевини, наріжте тонкими шматками і збризніть лимонним соком.
- Посмажте стейки. Спочатку м'ясо потрібно посолити і поперчити, потім обсмажити на олії до золотистого кольору.
- Соус. Очищені яблука, яблука, імбир, цукор, біле вино поміщаємо до сотейника і тушкуємо на невеликому вогні 5 хв.
- Подавати стейки з яблучним соусом та улюбленим гарніром.
Чахохбілі
Національна грузинська страва, різновид м'ясного рагу. Раніше його готували виключно з фазана, але з часом стали робити з будь-якої домашньої птиці.
Інгредієнти:
- цибуля - одна штука;
- морква - одна штука;
- помідори - три штуки;
- часник - п'ять зубків;
- зерна граната - 5 г;
- сіль, перець на смак;
- курка - одна-дві тушки;
- волоські горіхи - 10 штук;
- цукор - одна столова ложка;
- зелень кінзи - дві столові ложки;
- прянощі - одна-дві столові ложки.
Спосіб приготування:
- Курку розділіть на шматки середнього розміру і обсмажте на сковорідці без додавання масла.
- Цибулю і моркву дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору.
- Помідори нарізати дрібно, посолити, всипати цукор і злегка їх розім'яти. Перекласти помідори в сотейник, поставити на вогонь і додати обсмажені цибулю і моркву.
- Додайте обсмажену курку, перемішайте і протушкуйте кілька хвилин.
- Додати кінзу і часник. Всипати волоські горіхи і сухі спеції. Чахохбілі перекласти в глибокий посуд і прикрасити зернами граната.
- Подавати з улюбленим гарніром.
Запечена риба дорада у фользі з цибулею
Дораду, запечену у фользі з помідорами і цибулею, можна подавати разом з овочевим салатом або картопляним гарніром.
Інгредієнти:
- лимон - один-дві штуки;
- помідори - одна-дві штуки;
- дорада - одна штука (400 г);
- червона цибуля - одна штука;
- ріпчаста цибуля - одна штука;
- зелений базилік для прикраси;
- оливкова олія, сіль, перець на смак.
Спосіб приготування:
- Цибулю наріжте тонкими півкільцями, томати - тонкими кругами.
- Маринуйте дораду, натираючи її чорним перцем і сіллю. Поміщаємо всередину риби білу частину зеленої цибулі.
- З фольги згортаємо конверт. На дно конверта кладемо помідори і цибульні півкільця, потім рибу і накриваємо її пір'ям зеленого лука.
- Дораду збризкуємо оливковою олією і лимонним соком, щільно закриваємо конверт.
- У розігріту до 180℃ духовку ставимо рибу приблизно на 40 хв. Для подачі прикрашати зеленим базиліком.
Смажений рис зі свининою
Економічний та смачний варіант вечері в китайському стилі.
Інгредієнти:
- свинина - 225 г;
- яйця - два штуки;
- морква - дві штуки;
- варений рис - 400 г;
- зелена цибуля - один пучок;
- рубаний часник - один зубчик;
- рисовий оцет - дві столові ложки;
- імбир тертий - одна чайна ложка;
- рослинне масло - дві столові ложки;
- соєвий соус - дві столові ложки + 1/4 чайні ложки;
- заморожений зелений горошок - одна-дві склянки.
Спосіб приготування:
- У великій сковороді нагріти одну столову ложку олії на сильному вогні.
- У невеликій мисці злегка збити яйця з 1/4 чайної ложки соєвого соусу.
- Додати яйця в сковороду і перемішати. Готувати без перемішування протягом хвилини. Потім скласти в рулет за допомогою кухонної лопатки. Перекласти яйця на робочу поверхню і нарізати шматочками шириною 1 см.
- Протягом 30 с обсмажувати часник, імбир і білу частину зеленої цибулі в воке. Якщо немає, то у великій сковороді. Після додаємо свинину і смажимо її, розбиваючи м'ясо дерев'яною ложкою, поки воно не приготується.
- Додаємо моркву, горох і раніше приготований рис і перемішуємо.
- Виливаємо дві столові ложки соєвого соусу, оцет, додаємо приготоване яйце і готуємо, постійно помішуючи, близько 2 хв. Посипаємо рубаним зеленою цибулею і подаємо на стіл.
Спагеті Болоньєзе від Джеймі Олівера
Болоньєзе - італійський м'ясний соус у вигляді рагу. Подається з різними видами пасти.
Інгредієнти:
- спагеті - 500 г;
- часник - два зубки;
- цибуля - одна штука;
- сир пармезан на смак;
- в'ялені помідори
Читайте также
- З чим можна носити сліпони: чоловічі та жіночі
- З чим носити ботфорти: без каблука, замшеві, на підборах
- З чим носити штани: бежеві, атласні, оксамитові
- З чим носити топ: атласний, оксамитовий, бежевий
- З чим носити жакет: білий, бордовий, оксамитовий
- З чим носити сукню: чорну, бежеву, сукню сорочку