Вище у 2,5 рази: українцям показали зарплати чиновників.

Зарплаты чиновников в Украине
Зарплаты чиновников в Украине

Зарплати чиновників українцям показали у липні 2024 року. За даними Мінфіну, середня зарплата держслужбовців у центральних органах влади України суттєво зросла, перевищуючи офіційну середню зарплату в країні в два з половиною рази. Особливо помітне збільшення стосується фахівців, чия середня зарплата протягом першого півріччя зросла на 50% до 40 тисяч гривень.

Найвищий рівень зарплат виявився у Міністерстві економіки, де середня заробітна плата фахівця зросла з 38 000 до 77 000 гривень. У Мінекономіки загалом, з урахуванням керівників, середній показник становить 103,7 тис. грн.

Значне зростання зарплат виявилось і у інших міністерствах, наприклад, в Мін'юсті, Мінфіну та Міністерстві цифрової трансформації, де середня заробітна плата наразі становить понад 50 000 гривень.

Серед центральних органів влади України співробітники Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг отримують найбільші зарплати, близько 101,7 тисяч гривень. Вище ситуація була у 2023 році, коли було закладено кошти на оплату праці 147 тисяч держслужбовців, але багато посад залишалися незаповненими.

З 2024 року уряд провів реформу системи оплати праці у центральних органах влади, змінивши співвідношення між окладом та преміями. Тепер оклад складає 70% від загальної зарплати, а премії не перевищують 30%.

Українцям також показали, як змінилася ситуація на ринку праці у серпні.


Читайте также

Получите доступ к каналу свежих новостей 112.ua