Вище у 2,5 рази: українцям показали зарплати чиновників.

Зарплати чиновників в Україні
Зарплати чиновників в Україні

Зарплати українських чиновників у липні 2024 року значно зросли. Середня зарплата держслужбовців у центральних органах влади України перевищує офіційну середню зарплату в країні в два з половиною рази. Особливо помітне зростання стосується фахівців, чия середня зарплата у першому півріччі зросла на 50% до 40 тисяч гривень.

Найвищі зарплати спостерігаються у Міністерстві економіки. Середня заробітна плата фахівців зросла з 38 000 до 77 000 гривень. У Мінекономіки загалом, враховуючи керівників, середня зарплата становить 103,7 тисяч гривень.

Значне зростання зарплати також виявилося у Мін'юсті, Мінфіні та Міністерстві цифрової трансформації, де середня заробітна плата наразі становить понад 50 000 гривень.

Співробітники Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг отримують найвищі зарплати серед центральних органів влади України, близько 101,7 тисяч гривень. У 2023 році ситуація була ще кращою, але багато посад залишалися незаповненими, незважаючи на виділення коштів на оплату праці 147 тисячам держслужбовців.

З 2024 року уряд провів реформу системи оплати праці, змінивши співвідношення між окладом та преміями. Тепер оклад становить 70% від загальної зарплати, а премії не перевищують 30%.

Також показано, як змінилася ситуація на ринку праці у серпні для українців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua