Ще одна громада на Житомирщині розпрощалася з Московською церквою.

Последний прощальный обряд с Московской церковью
Последний прощальный обряд с Московской церковью

Релігійна громада села Бараші на Житомирщині прийняла рішення вийти з підпорядкування Московському патріархату та приєднатися до Житомирсько-Овруцької єпархії Православної церкви України. Документи про прийняття на єпархію були офіційно видачі. Цю новину повідомив єпископ Паїсій на своїй сторінці у фейсбуці.

На чолі з настоятелем протоієреєм Миколою Цапом, представники парафії Свято-Покровського храму села Бараші відвідали Єпархіальне управління Житомирсько-Овруцької єпархії, де їм були видачі посвідчення та відповідні укази.

Раніше, релігійна громада села Бараші провела загальні збори, на яких одноголосно прийняла рішення про вихід з підпорядкування Московському патріархату та прийняття Томосу про автокефалію. Ці події вже стали трендом в сільській громаді.

Єпископ Паїсій привітав парафіян та настоятеля з цим важливим рішенням та видав власні укази та посвідчення про їхнє прийняття на єпархію.

Інші приклади

Це стає все більш поширеним явищем в Україні, коли релігійні громади приймають рішення про вихід з Московського патріархату та приєднання до Православної церкви України. Нещодавно, Свято-Успенський собор у місті Золотоноша та Свято-Миколаївська парафія у селі Шестовиця також прийняли аналогічні рішення.

Варто зазначити, що Верховна Рада прийняла закон щодо заборони діяльності релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться в державі-агресорі проти України. Це означає, що Московська церква, яка працює в Україні як УПЦ МП, також потрапляє під цей закон.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua