Сенатор Келлі: Українське вторгнення до Росії може змінити весь перебіг війни.

Суддя Росії захищає кордони своєї країни
Суддя Росії захищає кордони своєї країни

Сенатор з Арізони Марк Келлі заявив, що ухвала Україною нанести удар по території Росії у відповідь на російське вторгнення може змінити розвиток подій у цьому конфлікті.

Згідно із словами Келлі, дії української сторони вразили його. Він наголосив на тому, що багато росіян були змушені залишити свої домівки через дане протистояння. Тепер Путіна поставили в складну ситуацію, і це може змінити хід конфлікту.

Початок вторгнення Росії в Україну створив загрозу для регіональної та глобальної безпеки. Проте війна поки що протікала на межі двох країн. Однак ситуація змінилась, коли українські сили перейшли кордон на територію Росії.

У інтерв'ю Маргарет Бреннан, Келлі заявив, що наразі він підтримує використання американської зброї на російській території. За його словами, Україна стала жертвою незаконного нападу з боку Путіна, і росіяни побачили, як Путін вбивав українців. Келлі висловив підтримку надання допомоги Україні.

Вторгнення України на російську територію цього місяця може зменшити тиск на українські сили та сприяти мирним переговорам.

За думкою Келлі, цей наступ показує росіянам, що Путін не є неперевершеним захисником.

Келлі закликав продовжувати надавати українцям допомогу у сфері безпеки і оцінювати їхні потреби.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua