Сирський прокоментував ракетний обстріл Полтави: країна-агресор відповість за злочини.

Обстріл Полтави: ворог отримає покарання
Обстріл Полтави: ворог отримає покарання

Російські загарбники атакували Полтаву ракетами "Іскандер"

3 вересня 2024 року Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про ракетний удар по Полтаві. Загарбники з Росії атакували навчальний заклад та сусідню лікарню за допомогою двох ракет "Іскандер". У результаті обстрілу загинули та постраждали люди, багато опинилися під завалами.

Сирський висловив співчуття родинам загиблих та наголосив, що необхідно розслідувати цей воєнний злочин. Він підкреслив, що Військова служба правопорядку ЗСУ активно залучена до розслідування події.

"Країна-агресор повинна відповісти за кожну вбиту людину, за кожне понівечене життя. Воєнні злочини не мають термінів давності. Злочинці будуть покарані", - зазначив він.

Число жертв атаки зросло до 47 осіб

Перша леді України Олена Зеленська оновила дані про жертви атаки. Згідно з її інформацією, кількість загиблих зросла до 47 осіб, а поранених - до 206. Зеленська назвала цю подію "приголомшливою трагедією для всієї України" та наголосила, що Росія "забирає найцінніше - життя українців".

Президент Володимир Зеленський раніше повідомив, що по Полтаві було випущено дві балістичні ракети, які частково зруйнували будівлю Інституту зв'язку та сусідню лікарню.

У зв'язку з цим в Полтавській області оголошено триденну жалобу. Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне розслідування щодо недбалості військових у зв'язку з ракетним ударом.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua