Ситуація на Харківщині: ЗСУ анонсували гарні новини.

Солдати з Українських Збройних Сил
Солдати з Українських Збройних Сил

Російські військові намагаються атакувати українські позиції на Харківщині, але ЗСУ заявляють, що будуть позитивні новини для України. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання військ "Харків", полковник Віталій Саранцев в ефірі телеканалу "Київ 24".

Військовий підкреслив, що російські військові все ще намагаються просунутися на Харківському напрямку, проте ЗСУ активно їм протистоїть.

Противник намагається провести активні штурмові дії на всіх ділянках фронту. Але ми успішно стримуємо ворога, завдаємо йому втрат і за сприятливих умов контратакуємо. Певні успіхи у нас є, у мене стриманий оптимізм. Але хороші новини будуть. Росіяни активні на Вовчанському напрямку та біля населеного пункту Липці. Там він намагається провести штурмові дії, розширити зону контролю, але ЗСУ відбивають усі атаки ворога

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський обговорив ситуацію на Харківщині з головнокомандувачем Збройних сил Олександром Сирським. За словами глави держави, українські війська поступово виштовхують російські війська з Харківської області.

Раніше під час контратаки Третя окрема штурмова бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та продовжила просування углиб фронту на майже 2 квадратних кілометри.

За словами військових, співвідношення сил на полі бою становить два з половиною до одного на користь РФ. За чотири дні ворог втратив три сотні особового складу та значну кількість техніки та озброєння.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua