«Шкода, що нема росіян». Президент Міжнародної федерації боротьби зробив скандальну заяву.

Шкода, що нема росіян. Президент Міжнародної федерації боротьби зробив скандальну заяву
Шкода, що нема росіян. Президент Міжнародної федерації боротьби зробив скандальну заяву

Одна з організацій, яка має значний вплив на світову боротьбу, - Міжнародна федерація боротьби. Вона також перебуває під впливом Росії, оскільки її президент, сербський борець Ненад Лалович, має близькі зв'язки з цією країною. Лалович має російське громадянство і займається бізнесом з Росією. Він був обраний президентом Міжнародної федерації боротьби на конгресі 2013 року в Москві, тому Росія підтримує його вже багато років.

У своєму інтерв'ю російським пропагандистським організаціям Лалович скаржився, що на Олімпіаді не буде російських борців. Він заявив, що це вплине на конкуренцію та видовищність турніру. Він також додав, що боротьба першою повернула росіян на міжнародну арену, але вони не можуть впливати на всі аспекти турніру.

Український олімпійський чемпіон Жан Беленюк вже раніше зазначив, що ситуація у боротьбі буде складною. Лалович ігнорував аргументи українця і намагався повернути росіян за будь-яких обставин.

На останньому чемпіонаті світу були допущені російські борці, які підтримували війну в Україні. Лалович навіть не зміг використати своє членство в Міжнародному олімпійському комітеті, щоб лобіювати росіян.

Міжнародний олімпійський комітет відбрав олімпійські ліцензії у росіян через їхню підтримку країн-терористів. Це призвело до того, що Федерація боротьби Росії відмовилася від участі в Олімпіаді.

На літніх Олімпійських іграх у Парижі буде представлений брейк-данс як новий вид спорту. Ці ігри обійдуться у 8,3 мільярда євро.

Церемонія відкриття відбулася поза стадіоном на річці Сена. Парад націй пройшов на човнах, а офіційна частина відбулася на площі Трокадеро. Ці Олімпійські ігри стали першими, де кількість спортсменів серед чоловіків і жінок була однаковою.

Олімпіада-2024. Медальний залік


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua