Субсидії на опалення: ПФУ розпочав автоматичний перерахунок.

Перерахунок субсидій на опалення автоматично
Перерахунок субсидій на опалення автоматично

Перерахунок житлових субсидій на наступний опалювальний сезон почався з 1 жовтня 2024 року, повідомила Олена Охріменко, директорка Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ПФУ, в ефірі Національного телемарафону "Єдині новини".

За словами Охріменко, субсидія призначається один раз на рік у травні місяці органами Пенсійного фонду і виплачується до 30-го квітня наступного року. Починаючи з 1 жовтня, коли розпочинається опалювальний сезон, звертатися до Пенсійного фонду для отримання субсидії не потрібно, додала вона.

Елена Охрименко, Возраст выхода на пенсию в Украине, Пенсионный фонд Украины

За її словами, перерахунок субсидій відбувається автоматично для більшості громадян, навіть якщо у літній період субсидійна виплата становила 0 грн. Формула розрахунку субсидій і процедура призначення залишилися без змін.

Відмова від субсидії в Україні

Охріменко також пояснила, що ті, хто раніше не отримував житлову субсидію і не звертався за нею, зараз мають можливість подати заяву: "Якщо в перші два місяці опалювального сезону до 1 грудня особи звернуться, житлова субсидія буде призначена з 1 жовтня".

Щодо процедури подання заяви, Охріменко зазначила: "Можна звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду або ЦНАПу. Також можна подати заяву в електронному вигляді через портал Пенсійного фонду України".

Для отримання субсидії необхідно заповнити заяву і декларацію. Додаткові документи не потрібні, оскільки ПФУ самостійно перевіряє надану інформацію та отримує необхідні дані від відповідних органів.

Нагадаємо, як отримати повну суму субсидії, українцям розповіли раніше.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua