Субсидії по-новому: ПФУ оновив перелік отримувачів допомоги.

Зображення ПФУ та субсидій
Зображення ПФУ та субсидій

Житлові субсидії: хто має на них право

Пенсійний фонд України пояснив, що є необхідні умови для отримання житлових субсидій. Згідно з офіційним повідомленням від 9 жовтня 2024 року, право на субсидію мають ті, хто не може оплатити комунальні послуги зі свого доходу.

Усі особи, незалежно від громадянства, мають право подати заяву на отримання субсидії, якщо вони законно проживають у своїх житлових приміщеннях.

За даними Пенсійного фонду України, заяву на субсидію може подати будь-яка особа, зареєстрована в приміщенні, а якщо рахунки за комунальні послуги розділені - кожна особа, на чиє ім'я є рахунок. Особи, які проживають у приміщенні відповідно до орендного договору або рішення суду, також мають право на субсидію, навіть якщо вони не зареєстровані.

Внутрішньо переміщені особи (ВПО) можуть отримати субсидію без необхідності укладання орендного договору, якщо у них є відповідна довідка.

Індивідуальні забудовники, які ще не мають офіційної забудови, але отримують рахунки за комунальні послуги, можуть отримати субсидію, якщо вони підтвердять своє фактичне місце проживання.

Нагадаємо, що питання про житлові субсидії регулюється Положенням, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua