Суперечка із Зеленським: Сікорський прокоментував переговори навколо питання ексгумації жертв Волинської трагедії.

Суперечка Зеленського: прокоментовано переговори по ексгумації Волинської трагедії
Суперечка Зеленського: прокоментовано переговори по ексгумації Волинської трагедії

Сікорський сподівається на вирішення питання ексгумації жертв Волинської трагедії

Міністр закордонних справ Польщі, Радослав Сікорський, надіявся, що питання ексгумації жертв Волинської трагедії буде вирішено. Український Інститут національної пам'яті повідомив про намір провести пошуки останків жертв до 2025 року.

Про це повідомляє Польське Радіо.

У інтерв'ю Програмі 3 Польського радіо Сікорський зазначив, що обговорював це питання з президентом України Володимиром Зеленським під час візиту до Києва три тижні тому. "Я отримав запевнення, що справа буде вирішена. Сподіваємось, так і станеться, оскільки ми хочемо вирішити це не для того, щоб дошкулити Україні, а для того, щоб польсько-українське примирення відбулося без цього напруженого питання", - заявив міністр.

Сікорський також прокоментував чутки про сварку з Зеленським під час зустрічі: "Я дійсно вмію ставити питання рішуче. Судитимемо по плодах".

Щодо можливості блокування вступу України до ЄС через невирішене питання ексгумації, міністр зазначив: "Я переконую українську сторону, що краще вирішити це, перш ніж ми дійдемо до таких драматичних виборів. Українська сторона дає зрозуміти, що, можливо, це вдасться вирішити".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua