Швейцарія запровадить стипендії для українців по 2000 євро на місяць: хто отримає.

Прапор Швейцарії і сумка з грошима
Прапор Швейцарії і сумка з грошима

Швейцарія оголошує конкурс на стипендії для українських дослідників та науковців

Уряд Швейцарії оголошує конкурс на отримання стипендій для українських дослідників та науковців на 2025-2026 навчальний рік. Швейцарська Конфедерація надає ці стипендії для забезпечення міжнародного обміну та наукового співробітництва з іншими країнами, включаючи Україну.

Студентам та дослідникам пропонують такі види стипендій: для проведення досліджень, для здобувачів докторського ступеня, а також постлікарські стипендії. Освіта й дослідження проводяться в швейцарських державних університетах, федеральних політехнічних інститутах та університетах прикладних наук.

Для участі у конкурсі кандидатам необхідно мати магістерський ступінь або його еквівалент до 31 липня 2025 року. Також вони повинні бути народжені після 31 грудня 1989 року та мати дослідницьку пропозицію з встановленими строками. Заявникам також потрібно отримати рекомендаційний лист від професора-керівника із Швейцарії.

Тривалість стипендії може становити до 12 місяців, починаючи з 1 вересня 2025 року. Щомісячна виплата становитиме 1920 швейцарських франків або трохи більше 2000 євро.

Документи для подання заявок необхідно завантажити й заповнити аплікаційний пакет. Посольство Швейцарії приймає заявки до України. Останній термін подання документів - 5 грудня 2024 року.

Нагадаємо, що раніше Німеччина шукає можливості працевлаштування майбутніх лікарів із України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua