Швейцарський уряд зазнав кібератак напередодні Глобального саміту миру.

Швейцарський уряд піддався кібератакі перед Глобальним самітом миру
Швейцарський уряд піддався кібератакі перед Глобальним самітом миру

Сайт Федеральної ради Швейцарії та інших органів влади країни, що брали участь у Глобальному саміті миру, був атакований хакерами. Про це повідомлено швейцарським Федеральним відомством з кібербезпеки.

Один із організацій, що постраждала від кібератаки, - митниця. Протягом години робота системи була знищена, але швидко відновлена.

Незначні відключення електроенергії відбулися внаслідок кібератак, але це не спричинило жодних значних пошкоджень.

Федеральне відомство з кібербезпеки підтвердило, що атака була DDoS-атакою, при якій комп'ютерні системи перевантажуються великою кількістю запитів. Проте, вони заявили, що безпека даних і систем не була порушена в результаті цих атак.

Нагадаємо, що 15-16 червня відбудеться Глобальний саміт миру в Швейцарії, організований Україною. В ньому візьмуть участь лідери понад 100 країн світу. Головною метою саміту є знаходження шляхів досягнення стійкого миру в Україні та за її межами. Росія, як країна-агресор, не була запрошена на цей саміт.

Раніше Швейцарія зафіксувала збільшення кількості кібератак та дезінформації перед початком саміту миру.

Також варто зазначити, що у спільній заяві, яка буде оприлюднена після саміту, не буде заклику до негайного виведення російських військ з України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua