Свириденко відповіла, чи прописали у бюджеті-2025 економічне бронювання.

Свириденко відповіла на запитання журналістів
Свириденко відповіла на запитання журналістів

Перший віце-прем'єр-міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, чи передбачено економічне бронювання у бюджеті-2025.

За словами Свириденко, проект держбюджету України на 2025 рік не враховує запуск будь-якої нової програми економічного бронювання.

До бюджету на 2025 рік не передбачено надходжень від економічного бронювання. Я вважаю, що ми зможемо повернутися до економічного бронювання, коли буде впевненість, що армія має достатні ресурси для продовження боротьби... Я повторюю: мобілізація - №1, далі йде бронювання як послідовність №2", - розповіла вона.

Економічне бронювання

Крім того, Свириденко зауважила, що обговорення економічного бронювання також стосується збільшення фінансування оборони.

Вона наголосила, що понад 1,7 мільйона осіб працюють в тіні, а також є потенціал для легалізації зарплати в різних секторах економіки.

"За нашими розрахунками, за допомогою економічного бронювання ми можемо отримати додатково до 100 млрд грн", - заявила перший віце-прем'єр.

Крім того, вона уточнила, що обговорення про економічне бронювання може перейти до практичної реалізації "найближчим часом, якщо військові впевнені, що це не порушить баланс у армії та мобілізації".

Нагадаємо, в Україні можуть збільшити кількість заброньованих працівників, які не підлягають мобілізації. 


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua