Telegram допомагає спецслужбам розкривати справи. WSJ повідомила деталі .

Telegram допомагає розкривати справи
Telegram допомагає розкривати справи

За допомогою Telegram вдалося розкрити безліч злочинів завдяки доступності та цифровому сліду користувачів. Згідно з повідомленням The Wall Street Journal, Telegram став незамінним інструментом як для зловмисників, так і для правоохоронців.

«Telegram став як «мисливське угіддя» для зловмисників, так і для правоохоронців», - зазначає видання.

Цей месенджер допомагає у розслідуванні багатьох кримінальних справ. Різні спецслужби активно використовують Telegram для проникнення у злочинні організації навіть без допомоги адміністрації платформи.

The Wall Street Journal зазначає, що протягом останніх п'яти років правоохоронні органи США зуміли притягти до відповідальності кілька зловмисників, використовуючи інформацію з їхніх Telegram-каналів.

Згідно з поясненнями колишнього федерального прокурора Сета Герца, раніше злочинці використовували недоступні для звичайних користувачів форуми в Інтернеті. Але зараз користувачі Telegram часто використовують один аккаунт на кількох різних форумах, що дає правоохоронцям доступ до їхніх особистих даних.

Нещодавно Telegram оновив політику модерації і дозволив користувачам подавати скарги на незаконний контент у приватних групах. Це стало можливим після арешту засновника месенджера Павла Дурова у Франції. Новітня співпраця між Telegram та французькими владами призвела до інформаційних запитів з різних країн у зв'язку з кіберслідством.

Нагадаємо, під час допиту у Франції, Павло Дуров заявив, що його офіційні доходи становлять один дирхам ОАЕ на рік, або $0,27. Однак, за даними видання, особистий капітал засновника оцінюється в $9-15,5 мільярдів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua