Тренер з бойового гопака і солдат тероборони. Згадаймо Івана Підгурського.

Тренер і солдат в бойовому гопаку
Тренер і солдат в бойовому гопаку

Українці вшанували пам'ять Івана Підгурського, загиблого у зоні війни

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Івана Підгурського.

Під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку Іван Підгурський (позивний Сірко) з побратимами потрапили під мінометний обстріл. Від отриманих травм чоловік загинув. Це сталося 15 липня 2023 року поблизу міста Бахмут.

Іван Підгурський народився 25 квітня 1980 року у селі Цигани на Тернопільщині. Він мав фах столяра і закінчив Львівський університет фізкультури і спорту. Працював вчителем у школі та викладав бойовий гопак.

Після переїзду до Чернівців він заснував першу школу бойового гопака. Зараз школа носить його ім'я. Іван Підгурський був активним прихильником українського гопаку і поширював патріотичні ідеї серед молоді.

Іван Підгурський був фанатично закоханий у свою справу. Він навчав учнів, возив їх на змагання і торжества. Він виховав ціле покоління дітей, які тепер також займаються бойовим гопаком.

Іван зустрів свою дружину Карину у соціальних мережах. Вони одружилися і народили трьох дітей. Карина розповідає, що Іван завжди був прямим, вольовим і завжди йшов до своєї мети. Вони разом планували майбутнє, але війна забрала у них іншу долю.

Під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку Іван Підгурський з побратимами потрапили під мінометний обстріл. Від отриманих травм чоловік загинув. Це сталося 15 липня 2023 року.

Іван Підгурський похований у Чернівцях на кладовищі у мікрорайоні Ленківці. У Чернівцях вулицю та провулок Остапа Вільшини перейменували на його честь.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua