Туск прокоментував погрози Путіна на адресу НАТО через можливий дозвіл на далекобійні удари по Росії.

Туск про коментування загроз Путіна НАТО
Туск про коментування загроз Путіна НАТО

Президент Польщі Дональд Туск відкидає заяви президента Росії Володимира Путіна про ризик ескалації, якщо Україні буде надано далекобійну зброю НАТО.

За інформацією Reuters, Туск каже: "Необхідно серйозно ставитися до подій в Україні та на українсько-російському фронті, але я не докладаю надмірної ваги останнім заявам президента Путіна. Вони свідчать про складну ситуацію росіян на фронті".

Раніше Путін заявив, що зняття обмежень на далекобійні ракети для України означатиме, що країни НАТО воюватимуть з Росією. Відповідаючи на запитання журналістів у Москві, Путін каже: "Якщо таке рішення буде прийнято, це означатиме пряму участь країн НАТО, США та європейських країн у війні в Україні".

Голова Державної Думи Росії В'ячеслав Володін підтримує слова Путіна, заявляючи: "США, Німеччина, Британія та Франція обговорюють можливість використання далекобійної зброї для ударів по території нашої країни. Це спроба приховати їхню пряму участь у війні".

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер зустрічається з президентом США Джо Байденом, де він буде шукати підтримку США щодо плану надання Україні дозволу на використання ракети "Storm Shadow" для ударів по цілях всередині Росії.

Нагадаємо, Зеленський заявив на форумі YES, що Україні потрібна далекобійна зброя.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua