У Британії почалися заворушення після різанини у дитячому літньому клубі.

Різанина у дитячому літньому клубі
Різанина у дитячому літньому клубі

Заворушення в Саутпорті: ультраправі конфліктували біля мечеті

У британському місті Саутпорт, що знаходиться під Ліверпулем, сталося масове заворушення. Група людей, які належать до ультраправої Англійської ліги оборони, атакувала мечеть і поліцію, кидаючи різні предмети. Навіть поліцейський фургон було підпалено. Внаслідок конфлікту було поранено 39 поліцейських, з яких 27 було доставлено до лікарні.

Прем'єр-міністр Сер Кейр Стармер заявив, що винуватці будуть покарані за законом. Він висловив підтримку місцевим жителям, які були обурені таким насильством.

«Жителі Саутпорта не можуть прийти до тями після вчорашнього жаху. Вони заслуговують на нашу підтримку і нашу повагу. Ті, хто насильством і бандитизмом захопили панахиду за загиблими, образили громаду, яка перебуває в скорботі», – заявив він.

За словами поліції, причиною заворушень стали заклики до протестів біля мечеті в інтернеті. Місцеві жителі зібралися там, щоб вшанувати пам'ять загиблих. Ситуація стабілізувалася після заходу сонця, і кількість людей на вулицях значно зменшилася.

Нагадаємо, що попередньою причиною цих подій стала атака хлопця з ножем у дитячому літньому клубі. Є загроза для життя п'яти дітей, які отримали важкі травми у результаті нападу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua