У ЄС назвали напрями підтримки енергетичного сектора України.

Представлення напрямків підтримки сектору української енергетики
Представлення напрямків підтримки сектору української енергетики

Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон закликає до активізації допомоги Україні в енергетичному секторі, щоб запобігти гуманітарній катастрофі.

Щоб уникнути гуманітарної катастрофи в Україні, нам потрібно зараз активізувати безпрецедентні зусилля з матеріально-технічного забезпечення та допомоги. Я закликаю до дій у шести напрямках (пов'язаних з енергетикою - ред.)

За словами Сімсон, в першу чергу необхідно відновити та запустити пошкоджені об'єкти виробництва електроенергії та тепла. Також потрібно доставити в Україну більше малих децентралізованих генераторів, які зможуть оперативно працювати. Важливо встановити сонячні фотоелектричні системи на дахах, щоб забезпечити енергією лікарні, школи, громадські та житлові будинки. Також потрібно збільшити обсяг електроенергії, який можна експортувати в Україну з інших країн Європи. Розширити пропускну спроможність з'єднання на кордонах та посилити захист енергетичної інфраструктури та ППО навколо критично важливих об'єктів також є важливими завданнями.

Сімсон закликала всіх, хто може допомогти Україні, зробити це до настання холодів. Вона також підкреслила, що Україна потребує безпрецедентних зусиль солідарності та щедрості, і Європейська комісія готова допомогти передати підтримку. Україну не можна залишати на самоті під час найважчої зими.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua