У ЄС закликали виконувати ордер на арешт Путіна.

Президент Росії на зібранні
Президент Росії на зібранні

Євросоюз закликає дотримуватися зобов'язань перед Міжнародним кримінальним судом

Євросоюз закликає всі держави-учасниці Римського статуту дотримуватися своїх зобов'язань та виконувати видані Міжнародним кримінальним судом ордери на арешт, у тому числі стосовно Путіна.

У заяві Європейського Союзу щодо агресії РФ проти України, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, зазначається, що "ЄС залишається глибоко стурбованим долею всіх українських дітей та інших цивільних осіб, незаконно переміщених Росією на тимчасово окуповані території України або незаконно депортованих до РФ та Білорусі. Європейський Союз вкотре закликає Росію та Білорусь негайно забезпечити їх безпечне повернення в Україну".

Заява також підкреслює вимогу негайного звільнення Росією всіх осіб, незаконно позбавлених волі, у тому числі трьох співробітників ОБСЄ, які були затримані свавільно.

У документі зазначається, що було видано шість ордерів на арешт Міжнародним кримінальним судом, включаючи ордери на арешт президента Путіна за воєнний злочин незаконної депортації та переміщення українських дітей. Усі держави-учасниці Римського статуту зобов'язані виконувати ці ордери.

Євросоюз підтримує справедливий та сталий мир в Україні з повною повагою до міжнародного права, включаючи Статут ООН і з увагою до суверенітету та територіальної цілісності України. В заяві ЄС закликає Росію негайно припинити свою агресивну війну та повністю вивести свої війська і військову техніку з території України, в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua