У Європі змінилась тривалість життя: дані дослідження.

Зображення, що показує зміну тривалості життя в Європі
Зображення, що показує зміну тривалості життя в Європі

Уповільнення тривалості життя в Європі через нездорове харчування

Нове дослідження показує, що існує зменшення темпів зростання тривалості життя в Європі. Найгірші показники зафіксовані у Великій Британії. Вчені вважають, що це пов'язано з нездоровим та надмірним харчуванням. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на Euronews.

Зростання тривалості життя в Європі в практично зупинилося через надмірне харчування, високе споживання алкоголю і малу рухливість. Це висновок британських вчених, які опублікували свої результати в "Lancet".

Дослідники звертають увагу, що покращення тривалості життя, яке тривало в Європі, зупинилося після 2011 року. Дослідження охопило 20 країн, таких як Австрія, Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Ісландія, Ірландія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Іспанія і Швеція, а також Англія, Шотландія.

Найбільша затримка у тривалості життя після 2011 року спостерігалася у Великій Британії та Німеччині. Норвегія, де на державному рівні проводиться політика відмови від цукру, залишається єдиною країною, де тривалість життя продовжує зростати до пандемії.

Дослідники також зазначають, що ці цифри можуть свідчити про зміну соціального складу в деяких суспільствах. "Демографічні характеристики європейського населення помітно змінилися в деяких країнах, таких як Великобританія, Франція і Німеччина, через збільшення міграції з країн Північної Європи", - запевняє Том Сандерс, професор дієтології у Королівському коледжі Лондона.

Пандемія стала переломним моментом у більшості країн, де проводилося дослідження. Зазначено, що країни, які тривалий час підтримували зростання тривалості життя до 2020 року, краще справилися з коронавірусом. Сюди входять скандинавські країни, Ісландія і Бельгія. Греція і Велика Британія, натомість, показали найбільш серйозний спад, приблизно на сім місяців.

Один з основних ризикових факторів, на думку Сандерса, - це харчування. Він закликає державу вирішувати проблеми нездорового харчування, додавати спеціальні ярлики на перероблені продукти і просувати здорові та екологічні варіанти.

Нагадаємо, нещодавно в інтернеті з'явилися твердження, що Європейський Союз впускав на ринок небезпечні продукти харчування на основі комах. Це стало можливим після схвалення продуктів, що містять обробленого ультрафіолетом жовтого борошняного хробака.


Читайте також

Реклама