У Києві з'явилися багатоповерхівки, де не вимикатимуть світло при блекаутах.

Багатоповерхівки у Києві без обмеження світла
Багатоповерхівки у Києві без обмеження світла

У Києві з'явився перший будинок, який почав віддавати надлишок електроенергії в мережу. Це стало можливим завдяки встановленню на даху сонячних панелей та участі об'єднання співвласників будинку у програмах з енергоефективності.

На даху багатоквартирного будинку встановлено 72 сонячних панелі, які дозволяють будівлі не тільки постачати себе електроенергією, а й генерувати надлишок, який подається до загальноміської мережі.

Голова об'єднання співвласників будинку Станіслав Донцов розповів, що у піковий час споживання будинок віддає близько 10 кВт енергії у мережу. Це дозволяє будинку отримувати ринковий тариф за надлишок електроенергії.

Постанова сонячної електростанції на даху обійшлась об'єднанню співвласників біля 3 мільйонів гривень. За рахунок міських програм вдалося значно зменшити витрати на встановлення.

Цей приклад надихнув інші об'єднання співвласників будинків, які також планують встановити свої сонячні електростанції. Ці ініціативи сприяють енергоефективності та розвитку зеленої енергетики в місті.

Критика встановлення сонячних панелей на будинках


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua