У Парижі стартували Олімпійські ігри. Яскраві фото церемонії відкриття.

Церемонія відкриття Олімпійських ігор в Парижі
Церемонія відкриття Олімпійських ігор в Парижі

Столиця Франції готується до проведення Олімпіади

Готельна країна готується прийняти головний спортивний форум - Олімпіаду. Протягом наступних 16 днів Париж буде занурений у спортивні події та емоції.

Відбулася церемонія відкриття Олімпіади, яка вийшла на рекордні розміри. Початок змагань став найбільшим за кількістю глядачів та географією охоплення.

Початок церемонії був супроводжений відео з футболістом та тренером Зінедіном Зіданом, який несе олімпійський факел та вручає один з символів дітям-спортсменам у метро.

Урочистості проходили на різних відомих місцях, включаючи річку Сену, стадіон, міст Аустерліц та Трокадеро - еспланаду навпроти Ейфелевої вежі. Церемонія складалася з 12 частин, кожна з яких завершувалася музичним виступом. Виступили Леді Гага, Селін Діон та Ая Накамура. Незважаючи на погану погоду, створена чудова атмосфера та надано масштабності події.

Першими виступили українські футболісти та лучники. Футбольна команда програла Іраку з рахунком 1:2, а лучники не зуміли пройти до турніру.

Перші медалі будуть розіграні вже завтра. Фехтувальники, стрибуни у воду, дзюдоїсти, велогонщики, скейтбордисти, плавці та регбісти поборються за нагороди. 27 липня Україна сподівається отримати медалі у перших чотирьох видих спорту. Олімпійські Ігри-2024 завершаться 11 серпня.

Українським спортсменам попередили про поводження з нейтральними спортсменами з Росії та Білорусі. У Олімпійському селищі не повідомляють про всі деталі церемонії відкриття з метою безпеки.

Україна буде представлена на Олімпіаді майже в усіх видах спорту, крім ігрових. Збірна з футболу вперше виступає на Іграх.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua