У Польщі можна купити "енергетичний ваучер": скільки коштує, необхідні документи.

Ціна енергетичного ваучера у Польщі
Ціна енергетичного ваучера у Польщі

У Польщі розпочинається прийом заявок на енергетичний ваучер, який триватиме з 1 серпня до 30 вересня 2024 року. Про це повідомляє Телеграм-канал "Реальна Варшава".

Енергетичний ваучер - це фінансова підтримка для сімей з низьким рівнем доходу. Він доступний для домогосподарств, де дохід на одну особу не перевищує 2500 злотих, якщо людина живе самотужки, або 1700 злотих на особу, якщо в домогосподарстві проживає кілька людей.

Незважаючи на це, навіть якщо дохід перевищує встановлені межі, можна подати заявку на отримання енергетичного ваучера. Розмір виплати буде зменшено на кожен злотий, який перевищує межу доходу.

"Сума енергетичного ваучера залежить від розміру домогосподарства та його основного джерела опалення. Наприклад, домогосподарства, у яких основне джерело опалення - електроенергія, мають право на отримання підвищеного бонусу", - зазначено у повідомленні.

Для отримання ваучера потрібно подати заяву. Якщо ви бажаєте використовувати паперову форму заяви, вам необхідно підписати її особисто. Потім ви можете особисто доставити заяву голові вашої муніципалітету, меру або президенту міста, залежно від вашого місця проживання, або надіслати заяву до відповідного відділення.

Українці у Польщі / Фото: Transfer Go

При поданні заявки на отримання енергетичного ваучера необхідно мати на руках достатню кількість даних:

  • Дані про заявника: ім'я (імена) та прізвище, адресу місця проживання або перебування, номер PESEL, серію та номер документа, що посвідчує особу, громадянство, електронну адресу (згоду на надання), номер телефону (згода на надання);
  • Дані про доходи заявника;
  • Відомості про основне джерело опалення домогосподарства згідно з Законом;
  • Номер банківського рахунку та прізвище, ім'я та прізвище власника рахунку, на який буде перераховано суму ваучера, якщо заявник хоче отримати гроші на рахунок;
  • Дані для перевірки доходів заявника;
  • Відомості про інших членів домогосподарства;
  • Декларація про достовірність відомостей, наведених у заяві.

Раніше в Україні показали сервіси для пошуку тимчасової роботи в Польщі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua