У Росії двоє школярів спалили Мі-8, від вертольота залишився лише хвіст.

Спалений Мі-8, залишився лише хвіст
Спалений Мі-8, залишився лише хвіст

Школярі вчинили підпал вертольота в аеропорту

У місті Ноябрськ (Росія) двоє школярів, один 13 років, інший 14, вчинили підпал багатоцільового вертольота Мі-8. За це їм обіцяли 5 мільйонів рублів (близько 2,24 мільйонів гривень). Про це повідомляє Telegram-канал Baza.

Зловмисники проникли на територію вертодрому через проріз у паркані. Вони обллювали гелікоптер горючою рідиною і з другого разу підпалили його цигарками. В результаті вибуху, один з хлопців отримав опіки обличчя.

Після цього, вони втекли з аеропорту, але їх вже за годину затримали.

У підсумку хлопцям сильно обпекло обличчя, тому вони долаючи відстань від аеропорту, змушені були викликати швидку допомогу. Постраждалого доставили до лікарні. Вертоліт згорів майже повністю, залишився тільки хвіст.

Під час допитів школярі заявили, що за підпал гелікоптера їм обіцяли 5 мільйонів рублів. Також, юнаки зізналися, що ще нещодавно підпалили вежу зв'язку і отримали за це 30 тисяч рублів.

З'ясувалося, що батько одного з підозрюваних зараз воює на боці Росії проти України.

Нагадаємо, що вночі 7 вересня дрони СБУ атакували склади з боєприпасами і технікою в Воронезькій області. На знімках до і після атаки видно наслідки детонації та пожежі. Зйомка, зроблена 9 вересня, показує точне місце зберігання боєприпасів, детонація яких була знята на відео і змусила місцеву владу евакуювати кілька населених пунктів, що знаходяться поруч.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua