У США відбулися дебати між кандидатами на пост віцепрезидента: про Україну не згадали.

Порожнє крісло: дебати віцепрезидентів без згадки України
Порожнє крісло: дебати віцепрезидентів без згадки України

Дебати між кандидатами у віцепрезиденти США

Дебати між кандидатами у віцепрезиденти Тімом Волзом та Джей Ді Венсом в США зосередилися на питаннях нелегальної міграції, економіки, абортів та конфлікту на Близькому Сході. У ході обговорення на Близькому Сході кандидати утримались від зміцнення позицій, відмовившись відповідати на питання про підтримку превентивного удару Ізраїлю по Ірану. Тім Волз звинуватив Дональда Трампа в бездіяльності на Близькому Сході, тоді як Джей Ді Венс стверджує, що Трамп зробив світ безпечнішим.

Крім того, кандидати обговорювали проблему нелегальної міграції на кордоні з Мексикою, причому Венс звинуватив Камалу Гарріс у скасуванні політики Трампа щодо нелегалів, а Волз закликав до співпраці республіканців та демократів у створенні законопроєкту щодо міграції. Обговорювалися також питання абортів, заяв Трампа щодо їх підтримки і справи "Роу проти Вейда", а також економіки та інфляції. Венс звинуватив Гарріс у високих витратах на житло та зростанні цін, тоді як Волз запевнив, що відповідні політики зроблять житло доступнішим для громадян США.

У Сполучених Штатах Америки (США) в Нью-Йорку на телеканалі CBS News відбулися дебати між кандидатами у віцепрезиденти Тіма Волза (Демократична партія) та Джей Ді Венса (Республіканська партія).
Вони обговорили питання нелегальної міграції, економіки, абортів, проблеми громадян США та загострення конфлікту на Близькому Сході. Про Україну ні разу не згадували.
Дебати відбулися за п'ять тижнів до президентських виборів і за три тижні після дебатів кандидатів у президенти Камали Гарріс (Демократична партія) і Дональда Трампа (Республіканська партія). Головна відмінність цих дебатів — увімкнені мікрофони в обох учасників весь час.
Перше питання дебатів стосувалося поточного конфлікту на Близькому Сході, запитуючи обох учасників, чи підтримають вони превентивний удар Ізраїлю по Ірану, щоб зірвати розвиток ядерної програми Ірану — жоден з кандидатів не відповів.
Тім Волз заявив, що не потрібно допустити Дональда Трампа до Білого дому, оскільки він "розвернувся обличчям до Путіна та КНДР" і також він не допоможе виправити ситуацію на Близькому сході.
Кандидат від Республіканської партії Джей Ді Венс заявив, що "все залежить від Ізраїлю і потрібно їм допомогти захиститися від супротивників". Він сказав, що Дональд Трамп "робив світ більш безпечним", коли був президентом.
Джей Ді Венс звинуватив Камалу Гарріс у скасуванні політики Дональда Трампа про нелегальну міграцію. Він підтримує слова Трампа у тому, що "потрібно перервати потік нелегалів та відновити будівництво стіни" на кордоні з Мексикою. Республіканець також сказав про підвищений криміналізм з потоком нелегальних мігрантів та звинуватив у цьому чинну віцепрезидентку США Камалу Гарріс, яка нині балотується у президенти.
"20-25 мільйонів нелегальних мігрантів в США. Що їм робити? Вони відбирають робочі місця в громадян Америки. Їх потрібно депортувати", — сказав Венс.
Він також закликав Камалу Гарріс вибачитися за те, що скасувала політику Трампа.
За словами демократа Тіма Волза, віцепрезидентка Гарріс раніше була прокурором та боролася з кримінальними угрупуваннями, створеними нелегалами. Волз каже, що потрібно створити справедливий законопроєкт щодо міграції, над яким мають працювати республіканці та демократи разом. Також Камала Гарріс потребувала збільшити співробітників прикордонної служби на кордоні з Мексикою, каже Волз.
"У Трампа було чотири роки для розв'язання проблеми з нелегальними мігрантами. Тільки 2% стіни було побудовано і Мексика гроші за це не повернула", — заявив Волз.
У 2023 році Верховний суд скасував рішення "Роу проти Вейда". Ведучі попросили Венса відповісти на заяву Трампа про те, що він підтримує аборти на дев'ятому місяці вагітності. Він заявив, що "звинувачення не відповідають дійсності".
Тим часом представник від демократів Волз відкинув аргумент про те, що його партія "за аборти", сказавши, що вони "за жінок".
"У Міннесоті ми відновили справу "Роу проти Вейда". Ми переконалися, що доручили жінкам піклуватися про своє здоров'я. Ми виступаємо за свободу робити свій власний вибір", — сказав він.
На його думку, якщо Дональд Трамп повернеться у Білий дім, то республіканець скасує справу "Роу проти Вейда". Раніше Трамп заявляв, що питання абортів він довірить переглядати кожному штату окремо.
Представник від Трампа та сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс звинуватив Гарріс у високих витратах на житло та зростанні цін. Він закликав відновити американську енергетику і будівництво нового житла для громадян. Волз запевнив, що обіцянка Гарріс у 25 тисяч доларів допомоги для перших покупців житла — не дар від держави, а частина політики, що спрямована на зроблення житла доступнішим для всіх громадян.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua