У Вінниці відкрили унікальну виставку, присвячену Дню Захисників і Захисниць України.

У Вінниці відкрили виставку Захисників України
У Вінниці відкрили виставку Захисників України

У Вінниці відкрилася виставка "Держава. Військо. Пам'ять"

Вчора відбулося відкриття виставки "Держава. Військо. Пам'ять" в Вінниці. Ця виставка присвячена Дню Захисників і Захисниць України і була організована Музеєм Вінниці. На відкритті зібралися місцеві мешканці, науковці, військові та родичі загиблих захисників України.

Експозиція виставки включає в себе особисті речі загиблих бійців та документи того часу. Організатори сподіваються, що це допоможе показати спадковість державотворчих і військових традицій України та знайти зв'язок між минулим і сучасністю. Експозиція розділена на три тематичні частини: "Держава", "Військо" та "Пам'ять".

На відкритті виставки були присутні й меценати, які підтримали ініціативу збору артефактів для виставки. Вони відзначили важливість збереження історичних пам'яток та підтримку музеїв. Також на заході були присутні рідні загиблого бійця Вячеслава Залевського, який був реконструктором Армії Української Народної Республіки та служив у Національній гвардії України. Він загинув під час виконання бойового завдання. Його мама передала особисті речі для Музею Вінниці.

Виставка триватиме до 14 жовтня і відкрита для відвідувачів з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 17:00. Вхід безкоштовний.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua