У власність Міноборони повернули землю під Києвом.

Земля під Києвом, повернута Мінобороною
Земля під Києвом, повернута Мінобороною

Міністерству оборони України повернули земельні ділянки площею близько 2 га, які розташовані біля меж міста Києва і мають вартість приблизно 80 млн грн. За даними відомства, в березні 2024 року органи місцевого самоврядування вивели землі оборони з власності Міноборони шляхом використання протиправної схеми.

Зазначено, що у власності Міністерства оборони знаходиться земельна ділянка більше ніж 9 га в одному з селищ Київської області, на якій знаходиться військове містечко.

Частину будівель військового містечка було передано у комунальну власність, але рішення щодо передачі земельної ділянки не було прийнято і погоджено. Органи місцевого самоврядування зменшили землі оборони і створили чотири додаткові земельні ділянки. Служба безпеки України виявила факт придбання земельних ділянок та невідкладно повідомила МО. Завдяки отриманій інформації Міноборони вжито заходів у взаємодії з Держгеокадастром та Міністерством юстиції України, що призвело до того, що державна реєстрація земельних ділянок за місцевою громадою була визнана незаконною і скасована, а землі повернуті власності оборонного відомства.

Відзначено, що присвоєння земель оборони є неприпустимим, особливо в період дії правового режиму воєнного стану. Міноборони постійно працює над виявленням фактів незаконного захоплення земель і їх поверненням у власність держави, поки не будуть повернуті 100% таких земель.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua