У ворога закінчуються підготовлені операції на Покровському напрямку — військовий аналітик.

Військові операції на Покровському напрямку
Військові операції на Покровському напрямку

Окупанти готували наступальну операцію протягом півроку, проте плани російської військової команди не вдалися через невдалі погодні умови.

"Ось те, що вони [російське військове командування] підготували, воно закінчується. Закінчуються підготовлені операції, тому що будь-яка операція, наступальна операція готується, не просто збираючи певну кількість людей, техніки, артилерії, авіації, це взаємодія між родами військ, між підрозділами", — зазначив він.

За словами військового аналітика Олексія Гетьмана, під час підготовки наступальної операції розробляється система логістики та інші деталі. Війська повинні отримати бойове розпорядження, яке попередньо підготовлюється та погоджується з іншими російськими військами, що перебувають на тому ж напрямку, щоб бути готовими до бойових дій.

"Росіяни розуміють, що закінчується те, що вони підготували. Закінчуються сприятливі погодні умови і вони зазнають серйозних втрат. Резерви були залучені", — зазначив Гетьман.

Російська армія намагається знайти слабкі місця в українській обороні, але поки що до Покровська вони не дійшли. Вони проводять маневри з різних напрямків, проте успіху не досягають. Курахівський напрямок є найперспективнішим, там ворог намагається оточити та напівоточити українські війська.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua