Угорські друзяки Путіна вирішили "допомогти" грошима Чаду замість України.

Угорські друзяки Путіна допомагають грошима
Угорські друзяки Путіна допомагають грошима

Голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомив, що країна вкладе свою частку з Європейського фонду миру, а саме 14 мільйонів євро, у підтримку обороноздатності Чаду, а не України.

"Ми вирішили використати ці 14 мільйонів євро для покращення безпеки в Чаді, для створення нового військового навчального закладу та для зміцнення збройних сил Чаду", – сказав Сійярто.

Міністр пояснив, що таке рішення було прийнято з метою мирного врегулювання конфлікту в Україні. Він зазначив, що саме це стало причиною відмови від вкладення коштів у Європейський фонд миру, які могли бути використані на відшкодування озброєння, поставленого до України.

Це рішення було оголошено під час візиту делегації Чаду в Угорщину. У ході зустрічі були підписані угоди з президентом Чаду Махаматом Дебі у різних сферах, включаючи протидію нелегальній міграції, оборону та сільське господарство.

Таке рішення Угорщини може викликати негативну реакцію з боку Європейського Союзу, особливо з урахуванням геополітичної ситуації та конфлікту в Україні. Залишається питання про вплив цього рішення на відносини Будапешта з Брюсселем та іншими європейськими столицями.

Угорщина домовилася про поставки російської нафти

Недавно стало відомо, що Угорщина домовилася про продовження поставок російської нафти через трубопровід, який проходить через територію України. Згідно з угодою, компанія Mol Nyrt. починаючи з 9 вересня буде постачати нафту на кордон Білорусії та України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua